Ett konstnärsdrivet kulturhus i Bromölla

Projektet förfogar över 43.000m² i en gammal keramikfabrik och har öppnat upp det tidigare helt slutna industriområdet Iföverken för kultur och turism. Kollektivet bygger allt själv och anordnar kurser, workshopar och guidade visningar. På fabrikens fasader växer bit för bit ett utomhusgalleri i världsklass fram, med verk av internationellt kända gatukonstnärer.

Ett konstnärsdrivet kulturhus på anrika Iföverken vid Ivösjön i Bromölla
(nordöstra Skåne)

IFÖ CENTER

Ifö Center och Iföverken

Kollektivverkstäder

Kurser

Residensverksamhet

Bakgrund

Ifö Center är en projektplattform och en resurs för kreativt skapande, både för proffs och andra. Grundtanken är att vi är starkare tillsammans - vi hjälper varandra.

Ifö Centers kollektivverkstäder är under uppbyggnad men redan finns grafikpress, keramikugnar, fusingugn, kavelbord, lerkvarn, drejskivor, en del snickerimaskiner och snickarbänkar, symaskiner (även en äldre för skor/läder), vävstolar, knyppelutrustning, betongblandare, metallkapsåg, kakelskärare, taktravers m.m.

Det finns gott om golvyta för storskaliga projekt i våra fabrikslokaler. För projekt som kräver svetsning eller hög takhöjd har vi ytterligare två stora hallar i markplan mellan fabriken och konsthallen.

Hemsidan är under konstruktion.
Website under construction.


För mer information,
besök våra sociala medier

For more information,
visit our social media: